Het koor

Avventura Musicale is een kamerkoor, opgericht in 1989. Het mag zich met recht een Regionaal Gemengd Koor noemen, want de koorleden komen uit alle windstreken.

Er wordt gerepeteerd op een locatie in Winschoten met één gemeenschappelijk doel: “samen muziek” maken in de ware zin van het woord. De wekelijkse repetitieavonden op donderdag zijn echter vanwege de Corona maatregelen voor onbepaalde tijd opgeschort.

Om de boog gespannen te houden en om anderen te laten delen in het plezier dat het koor aan het zingen beleeft, wordt er jaarlijks tenminste één concert gegeven. Het centrale concert dat dit jaar gepland was in de Vennekerk te Winschoten is vanwege de Corona maatregelen afgelast.

Het repertoire is zeer afwisselend:  barok (Bach), maar ook klassiek (Mozart, Mendelssohn, Hayn), romantisch/religieus (Fauré, Gounod) en modern (Vaughan Williams en Karl Jenkins).

Het koor wordt vaak begeleid door professionele instrumentalisten zoals pianisten en zangers. We zingen echter ook graag a capella werken. Met andere koren werkt Avventura graag samen wanneer zich de gelegenheid voordoet.

Ellen Klopstra heeft sinds 1 december 2014 het stokje overgenomen van Petra Lunsche, die sinds januari 2008 de dirigente was. Van 2000-2007 was Chris Holman dirigent. Oprichter Jan Verbogt leidde het koor vanaf 1989 twaalf jaar.