Dirigente

Ellen Klopstra is sinds 1 december 2014 dirigente van Avventura Musicale. Tijdens de wekelijkse repetities wordt hard gewerkt aan stemvorming, techniek en koortraining. Met veel inzet en enthousiasme probeert zij het koor een stapje hoger te krijgen.

Ellen studeerde aanvankelijk viool aan het Conservatorium te Groningen, waarna zij na enkele jaren besloot zich volledig te wijden aan de zangstudie. Na de lessen aan de Conservatorium volgde zij privélessen bij Simon van der Geest en Christina Deutekom. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam, waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Ook volgde zij de opera opleiding aldaar. Zij volgde cursussen o.a. bij Rudolf Jansen en Udo Reinemann (liedinterpretatie), Charlotte Margionen (opera) en een duo masterclass bij Tan Crone (piano) en Benita Valente (zang, USA). Verder kreeg zij lessen van Werner Hollweg aan de Internationale Sommerakademie van het Mozarteum te Salzburg.

Ellen Klopstra’s repertoire omvat muziek van de barok tot en met werken van hedendaagse componisten. Zij is regelmatig te horen in liederenrecitals, operaconcerten en oratoria. Verder is zij een steeds vaker gevraagd zangpedagoge. Ellen is tevens freelance medewerkster bij het Nederlands Kamerkoor, waar zij aan tournees heeft meegewerkt naar Japan en Hongarije.

Ellen is tevens dirigente van het vrouwenkoor “De Festijnse Maegden” uit Bourtange, het gemengde “Kunstenaarskoor” uit Nieuwolda en het close harmony koor “The Famondio Singers” uit Hoogezand.